Menn som hater kvinner…

…i alle fall muslimske kvinner.

Det fascinerer meg litt. Det er folk som snakker om at vi muslimske kvinner er undertrykte, vi må frigjøres, vi lever undertrykte liv, og vi har det ikke godt. Alt dette vet de selvsagt uten å ha snakket med oss, de tar bare ordene fra de undertrykte selv, og lar det gjelde alle oss. Vi er dumme, stumme og har ingen stemme. Ikke vet vi hva som er bra for oss heller.

Jeg har blitt kalt det meste. Asylmadrass, halalhore, inkompetent, udyktig til å ta egne avgjørelser, det impliseres at jeg har en mann som står bak mine avgjørelser, og det er en undertone av at jeg faktisk er steine, stokk dum.

Noen mente faktisk at kvinner skulle fratas stemmeretten, for å begrense antallet muslimer inn i landet, fordi det var på grunn av kvinner at det kom muslimer inn i landet, fordi kvinner tenker med hjertet og ikke hodet i innvandringspolitikken. Samme personene som mener at vi muslimske kvinner må frigjøres fordi vi er undertrykte, mener altså dette. Og de snakket om muslimske fundamentalister?

Det er disse som faktisk undertrykker oss. De som forhåndsdømmer oss, og snakker på våre vegne. Dette er ikke bare ikke-muslimer skyld i, men faktisk også enkelte muslimer. De som sier at hijab ikke er nødvendig, som sier at muslimske kvinner kategorisk har det fælt osv, de er også med på dette. Om man heller kunne si at «jeg mener det ikke er nødvendig» eller «de lærde jeg følger, men er det er unødvendig» var det noe annet. Det som istedet skjer, er at de gjør det vanskeligere for oss å komme opp og fram. De får mennesker til å si at «jammen, hun i avisen sa at det ikke er nødvendig med hijab, du får ikke jobb hos oss før du fjerner den». Eller får lærere til å si til elever at de må kutte ut hijab, fordi «andre muslimer bruker det ikke». Dette er eksempler fra min omgangskrets begge to, og det er like undertrykkende å frata oss rettigheter i ett fritt land. Så kan man kanskje si at «jammen, kunne jeg fått gå med bikini i Saudi-Arabia da». Vell, mitt tilsvar da er, «Skal man sammenligne epler og bananer»?

Jeg kan heldigvis svare for meg, og bite tilbake, men ikke alle har den talegaven jeg har. Så mitt hjertesukk er at jeg vil bli akseptert for den jeg er. Glem at jeg er muslim, glem at jeg har hijab, ta meg og mitt intellekt som det det er.

Del dette:


   Tags: , ,

Comments

 • virtualreligion sier:

  Jeg synes du viste ganske godt i ditt forrige innlegg at du ikke mangler egen vilje, eller er “undertrykt”. Da sikter jeg til at du valgte å bruke hijab på tross av din mann, ikke på grunn av ham : )

 • ration sier:

  Jeg har ingenting imot hijab, jeg syns faktisk det kan være ganske fint. Niqab og andre heldekkende ansiktsplagg derimot liker jeg ikke som sosialt fenomen. Alle må få lov til å gå med hva man vil, men det innbyder ikke akkurat til medborgerskap med meg, når jeg ikke kan se ansiktet ditt. Da føler jeg at du ikke vil ha noe med meg å gjøre… men! nå snakker vi om hijab;)

  Jeg hadde bare et lite spørsmål. Du er åpenbart en smart kvinne som tar egne valg. jeg bare lurer på dine tanker rundt norsk historie om kvinnefrigjøring. Denne kampen har vært ført både i samfunnet som en helhet og mer spesifikt i feks kristne miljøer (rett til å være prest, inneha ledende verv osv). I denne konteksten vil noen oppfatte det som et svik mot kvinnefrigjøringen om en kvinne som deg velger å “frigjøre” deg selv ikke mot, men hånd i hånd med tradisjonelle og mer patriarkalske former for religion.

  Dette er en kamel av noe størrelse å svelge for mange. Jeg vil veldig gjerne høre noen av dine tanker rundt dette!

  • muhajabah sier:

   Det kan jeg gjerne lage en hel bloggpost om i stedet egentlig, fordi jeg har diskutert dette på Facebook til det kjedsommelige i går og i dag hehe. Bloggpost eller ikke, kommer med ett litt lenger svar etter at jeg har gjort dagens pliikt, laget middag. Jeg trakk det korteste strået i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *